Balon-hale

Balon hale, vazdusne kupole ili gradja pod pritiskom predstavljaju tip gradje koji se sastoji od slojeva membrane na naduvavanje. Balon hala doseze do zemlje I isponjena je vazdusnim pritiskom. Ventilacioni sistem pumpa vazduh u balon halu, stvarajuci neophodan vazdusni pritisak koji omogucuje membrani da ostane naduvana.

Balon hale pruzaju izrazitu fleksibilnost I mogu se koristiti kao sezonske, trajne ili privremene gradjevine. Pored navedene fleksibilnosi, ovakvi objekti grade se prema propisu I predstavljaju strukturalno stabile gradjevine – cak i usled losih vremenskih prilika. DUOL balon-hale gradjene su tako da prakticno odgovaraju svim lokalnim zahtevima projektovanja I da mogu da izdrze tezak sneg, visoke I niske temperature, kao i jak vetar u bilo kom okruzenju.

DUOL balon hale poseduju dosta jedinstvenih prednosti ukljucujuci najnoviju tehnologiju membrane, potvrdjen kvalitet, zvanicno testiranu toplotnu izolaciju. Nase membrane, otporne na vatru i premazane specijalnim zastitnim filmom kako bi zadrzale savrsenu belinu, garantuju proces odrzavanja materijala gradjevine I znacajno produzavaju zivotni vek balon hale. Projekti se mogu koristiti za manje od tri meseca, a izgradjeni su po znacajno nizim cenama po metro kvadratnom u odnosu na konvencionalne objekte.

 Vasa balon-hala moze podrazumevati I opcionalne stavke kao sto su AC paketi, izolacija, rezervni generatori I specijalizovane kontrolne table…